به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات هفته منتهی به 29 بهمن ماه 1393، شاخص کل با 121 واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 64 هزارو 720 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 156 واحد افزایش به رقم 47 هزارو 919 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 1847 واحد کاهش عدد 127 هزارو 255 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 33 / 0 درصد افزایش و 45 / 1 درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 6295 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 16 درصد افزایش یافته است.
در ضمن تعداد 3102 میلیون سهم در 254 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب 16 درصد و 7 درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر این اساس 152526 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 151 میلیارد ریال معامله شد که به ترتیب 2 / 32 درصد و 1 / 32 درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته نشان می دهد.
طی هفته جاری ابزار پزشکی، اپتیکی و اندازه گیری با 20 / 12 درصد، سایر واسطه گری های مالی با 02 / 6 درصد، انبوه سازی، املاک و مستغلات با 08 / 4 درصد و خدمات فنی و مهندسی با 20 / 12 درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: مطابق انتظارات بازار این روز متعادل و مثبت بود. برخی اتفاقات سه روز گذشته بسیار تاثیرگذار بود. تغییرات قیمت نفت و اتفاقات سیاسی بسیار مهم بود. از لحاظ حجم نیز بازار روز شنبه متعادل بود و تقریباً 100 میلیارد تومان معامله گردید. همچنین بازار تحت تاثیر متغیر افزایش قیمت نفت و با خوش بینی نسبت به حل مسائل سیاسی، خصوصاً با خبر انتشار نامه رهبری به اوباما، این خوش بینی ها افزایش یافت. همانند روزهای قبل در مثبتها فشار عرضه ها را داشتیم، اما نکته مهم این بود که این فشار باعث نشد تا اغلب سهام به درصدهایی از منفی بروند. خدمات فنی مهندسی، رایانه، ساختمان، بیمه، بانک، حمل و نقل، لیزینگ، سرمایه گذاری، مواد غذائی و خودروئی جزء این گروهها بودند. البته در برخی گروه ها همچون، سیمانیها، پتروشیمی ها، قندی ها، داروئیها، معدنی ها و فلزات از ابتدا شاهد معاملاتی منفی بودیم. پس به طور کلی نصف بازار از ابتدا منفی و نصف دیگر هم که مثبت بودند از نیمه های وقت با فشار عرضه مواجه شدند، اما توانستند تا حدودی مقاومت نمایند و این نکته مهمی بود. بازار این روز به طور کلی بازار بدی نبود و نهایتاً شاخص با یک فراز و نشیب در محدوده 64932 واحد با 91 واحد رشد آرام گرفت.
یکشنبه: همچنان شاهد رفتاری ایستائی از بازار بودیم. این اتفاق به دلیل برخی ابهامات پیش رو چندان عجیب نیست. همچنان تعداد نمادهای اثرگذاری که در جهت مثبت شاخص را پیش می برند و تعداد نمادهای اثرگذاری که در جهت منفی بر شاخص فشار وارد می آوردند با هم برابر است و در چنین شرایطی شاهد ایستادن صعود یا نزول در بازار هستیم. نمودار الاکلنگی این روز شاخص کل نیز گویای این موضوع است که بلوک هم داشتیم. روز یکشنبه در برخی از نمادها همچون غدیر، وصندوق و فملی بلوک داشتیم که تا حدودی باعث و بانی حفظ شاخص نیز بود. بازار این روز یک دوره افول و صعود داشت. به طور کلی بازار از پایین به بالا بود. در ابتدا از قیمتهای پیش گشایش معلوم بود که جو منفی باشد، اما رفته رفته بخصوص در اواخر وقت بازار بهتر شد که همین عامل نوید بازاری بهتر را برای فردا خواهد داد. خبرهای سیاسی ضد و نقیضی که از مذاکرات هسته ای به گوش می رسید نیز در نوسانات بازار تا حدودی دخیل بود. نهایتاً علیرغم جو مثبتی که در لحظات پایانی بازار داشتیم، شاخص کل با 5 واحد کاهش در 64926 واحد آرام گرفت.
دوشنبه: همانطور که انتظار می رفت بازار این روز نیز با رشدی محدود به کار خود پایان داد. چیدمان وزن دهی معاملات صنایع و شرکتها در بازار طوری است که همزمان تعدادی از شرکتها در جهت منفی و تعدادی از شرکتها در جهت مثبت بر شاخص فشار وارد می کنند و مشاهده می شود که برآیند این اثرات بر شاخص خنثی است و همین عامل باعث شده است تا شاهد درجا زدن شاخص باشیم. پارسان، فملی و رتاپ بیشترین اثر منفی را در شاخص داشتند و رمپنا، وصندوق و خساپا بیشترین اثر مثبت را بر شاخص وارد نمودند. گروه پتروشیمی، فلزات و معدنی مغفول و گروه لیزینگی، خودرویی و تجهیزاتی مقبول بازار واقع شدند. به طور کلی بازار به سمت سهام غیرکومودیتی و نفتی بسیار متمایل است که این مهم با توجه به نوسانات نرخ های جهانی عادی ارزیابی می شود. به طور کلی بازار این روز از بالا به پایین بود اما نوسان هم داشت. در این روز در ابتدای وقت به سرعت شاهد افزایش تقاضا به خصوص در گروه های مورد پسند بازار بودیم، همچنین صبح اول وقت بلوکی هم در خبهمن داشتیم، اما در میانه بازار تقریباً تمام صفوف خرید عرضه شد و حتی سهم پیشرو این روزها یعنی خبهمن نیز به درصدهایی از منفی گرائید. اما مجدداً در اواخر وقت شاهد انجام بلوکهائی متعدد و بسیار پرحجم بخصوص در نمادهایی همچون خودرو، خساپا و مپنا بودیم که باعث شد جوی مثبت مجدداً بر کلیت بازار عارض گردد و تقریباً تمام نمادهائی که در نیمه های وقت با عرضه صف خرید مواجه شده بودند، مجدداً به صف خرید رسیدند و شاهد افزایش تقاضا در کلیت بازار بودیم. نهایتاً این اوضاع تا اواخر وقت ادامه داشت و شاخص کل با رشدی معادل 66 واحد همچنان در کانال 64000 واحدی ماند و به عدد 64993 واحد رسید.
سهشنبه: بازار روز سهشنبه از بالا به پایین بود. حجم هم تقریباً همانند روز دوشنبه بود و بلوکهایی هم داشتیم. این بلوکها در اواسط بازار به طور عمده در نمادهای خبهمن، خارزم و خودرو زده شد و به نظر می رسد تا حدودی در جهت کنترل شاخص همانند بلوکهای روزهای گذشته بود. یعنی بلوکهای مثبت در بازار عادی و بلوکهای منفی در بازار بلوک زده می شد. درباره این موضوع بارها صحبت شده است و نیازی به تکرار و مکررات نیست. گزارش شرکتها همچنان منتشر می شود و بازار را تحت تاثیر قرار داده است. در حقیقت در این روزها این گزارشات رفتار بازار را تا حدودی تشکیل می دهد. فارس، فملی و تاپیکو بیشترین تاثیر منفی را در شاخص داشتند. البته بخش اعظم منفی این روز ناشی از جمع آوری صف فروش فارس بود. فارسی که بازار فعلاً اعتقادی به آن ندارد و بیم اعلام سود کاهشی آن باعث تشکیل صف فروش آن در این دو روز شده بود. روز سهشنبه داروئیها هم به جمع پر اقبالان بازار پیوستند. نهایتاً امروز شاخص با 182 واحد کاهش به عدد 64811 نزول کرد.
چهارشنبه: بازار آخرین روز این هفته مطابق انتظارات منفی شروع شد و البته برخلاف انتظارات منفی ماند. انتظار این بود در اواخر وقت اوضاع بهتر شود که شرایط کلی بازار و ترس از بودجه های کاهشی 94 شرکتها، همچنان باعث شد که تقاضا افزایش نیابد. البته در این روز سعی شد با بلوک همانند روزهای گذشته شاخص حفظ شود. در فولاد و شرانول بلوک داشتیم. البته شرانول نمادی فرابورسی است. قابل ذکر است در اواخر وقت با اشتباه محض ناظر بازار سکرما نیز بازگشائی بسیار مثبتی داشت که باعث تاثیر به سزائی در مثبت شدن شاخص شد. اگر این بازگشائی نبود مسلماً ریزشها بیشتر می بود. البته خپارس نیز در کمال تعجب با آن افزایش زیان و تعدیل منفی تری که داد بسیار خوب بازگشائی شد و حتی به صف خرید نیز رسید. در نهایت تمام این عوامل باعث ریزش بازار نشد و شاخص با 91 واحد کاهش به عدد 64720 واحد رسید.